Uusien yritysten määrä

Helsingissä rekisteröitiin Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2021 toisella neljänneksellä 1 911 yritystä, mikä on lähes 16 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020 vastaavaan ajankohtaan nähden. Selkeästi eniten uusia yrityksiä rekisteröitiin ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialalla.

Helsingissä rekisteröitiin vuoden 2021 kahden neljänneksen aikana 4 159 uutta yritystä. Se oli 3 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 kahden neljänneksen aikana. Aloittaneista yrityksistä 25 prosenttia toimii ammatillisella, tieteellisellä ja teknisellä toimialalla. Aloittaneiden yritysten määrä kasvoi eniten vuonna 2021 toisen neljänneksen aikana vuoteen 2020 vastaavaan ajankohtaan nähden rahoitus- ja vakuutustoiminnan sekä tukku- ja vähittäiskaupan alalla.

Yllä olevasta kuviosta puuttuu muutaman kvartaalin tiedot johtuen muutoksista tilaston lähdetiedoissa.

Helsingissä yrityskanta vahvassa kasvussa

Vuonna 2021 ensimmäisen neljänneksen perusteella Helsingin yrityskannan lukumäärä oli keskimäärin 70 106. Verrattuna vuoden takaisen vastaavaan ajankohtaan, Helsingin yrityskanta oli kasvanut lähes neljä prosenttia. Yrityskannan kasvu oli vahvaa erityisesti sähkö-, kaasu- ja lämpöhuollon, jäähdytysliiketoiminnan sekä vesihuollon, viemäri- ja jätevesihuollon, jätehuollon ja muun ympäristön puhtaanapidon toimialoilla, kun verrataan vuoden 2021 ensimmäistä neljännestä verrataan edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kasvua oli miltei kaikilla toimialoilla.

Koko pääkaupunkiseudun tilanteesta aloittaneiden yritysten suhteen voit lukea enemmän Helsingin seudun suuntien sivulta Yritysten aloitukset.